Bolcourgettes met nasi

Leuk zijn ze hè, deze ronde courgettes! Alleen omdat ze zo mooi zijn zou je ze al willen eten. Ik vulde ze met een restje nasi van gister. Dan staat er met maar weinig moeite toch ineens een totaal andere maaltijd op tafel!  

Meestal maak ik heel veel nasi in één keer (zie hier voor het recept). En wat we dan niet op krijgen, vries ik in voor later. Dit keer deed ik dat niet, want ik had ook nog een paar ronde courgettes liggen. Ik had nog niet helemaal bedacht wat ik daar mee zou gaan maken. Ik wilde ze sowieso gaan vullen, want om zulke ronde courgettes gewoon in stukjes te snijden en mee te gaan wokken ofzo... dat is ook zo zonde, vinden jullie ook niet?

En toen had ik - heel handig - ineens een grote pan nasi over... dus toen was het eten voor de volgende dag heel snel bedacht. Beetje cottage cheese er bij & klaar!  

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 bolcourgettes
  • 250 gram nasi
  • 4 eetlepels cottage cheese 
  • peper
  • zout
  • handje gesnipperde peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol de halve courgettes alle vier uit met een lepel. Zet ze in een ovenschaal. 
  3. Schep de nasi in de vier courgettehelften. 
  4. Breng de cottage cheese op smaak met een beetje peper en zout en verdeel het daarna over de vier courgettehelften. 
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde courgettes in 30 minuten gaar.
  6. Strooi er een beetje verse peterselie over. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.