Aardappel pannenkoekjes
Het bakken is even een klusje, maar dat is de moeite meer dan waard. Deze CêlaVíta aardappel pannenkoekjes met kaas en ui smaken heerlijk!
Ik maakte pannenkoekjes van een zak kruimige CêlaVíta aardappels - want gewoon gekookte aardappels met wat groente is ook zo saai, daar is niks nieuws aan. Toch? Ik besloot er dus samen met een uitje en wat kaas pannenkoeken van te bakken. Prima combi, want het was erg lekker!
Die CêlaVíta aardappels zaten trouwens ook in het eerste aardappelpakket dat ik van CêlaVíta kreeg. Drie maanden lang mag ik als bloginsider van Brenda Kookt lekkere recepten bedenken met CêlaVíta aardappels. Is dat leuk of is dat leuk? Eerder deze week bakte ik al een volkoren aardappelbrood.
Ingrediënten voor ca. 25 pannenkoeken
- 900 gram kruimige CêlaVíta aardappels
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 gram bloem
- 1 eetlepel citroensap
- 2 middelgrote eieren
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 60 ml halfvolle melk
- 75 gram geraspte 30+ kaas
- flinke snuf zout
- flinke snuf peper
En zo maak je het
- Snipper de aardappels in een keukenmachine tot je hele kleine stukjes hebt (een soort mini-rösti, zeg maar).
- Meng de gesnipperde aardappels in een grote kom met de rest van de ingrediënten. Roer goed door elkaar.
- Verhit wat olie of boter in een grote koekenpan. Leg wat 'beslag' in de pan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Ik maakte er mooie rondjes van met behulp van een ronde bakvorm, maar je kunt er ook gewoon gek gevormde pannenkoekjes van maken. Smaken ze niet minder lekker om (en het gaat een stuk sneller, haha!).
Lekker met een stukje vlees en salade!
Tip: tijdens het bakken kun je de pannenkoekjes die al klaar zijn warm houden in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Dit is een gesponsord artikel, in samenwerking met CêlaVíta & Brenda Kookt.
Reactie plaatsen
Reacties