yoghurtbroodjes
Deze yoghurtbroodjes zijn heel erg simpel om te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig & ze hoeven niet te rijzen! Ze lijken wel wat op naan of pitabroodjes.
Ze zijn wel wat steviger dan een pitabroodje - dat komt denk ik vooral doordat er geen gist in zit, en de broodjes dus niet rijzen. Dat maakt ze een stuk minder luchtig. Ze zijn vers uit de pan & nog warm het allerlekkerst, bijvoorbeeld met een dikke plak kaas er tussen!
Ingrediënten voor 4 broodjes
- 185 gram bloem
- snuf zout
- 125 gram yoghurt Griekse stijl, 0,1% vet
- 1 eetlepel water
En zo maak je ze
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.
- Verdeel het deeg in vier even grote stukken, maak van elk stuk een bal en rol elke deegbal met een deegroller uit een ronde deeglap van zo'n 15-20 cm doorsnede.
- Verhit een grilpan met een beetje boter of olie. Bak de broodjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Reactie plaatsen
Reacties