Kiwi-kokos taartjes met yoghurt
Deze kiwi-kokos taartjes met yoghurt zijn lekker fris, knapperig en zoet. En het mooie is: er zit amper suiker door! Ze zijn heerlijk als (best gezond) tussendoortje, maar je kunt er ook prima mee ontbijten.
De taartbodems maakte ik van kokos, een beetje speltmeel, citroenrasp & agavesiroop. Misschien denk je als je het 'beslag' hebt gemaakt dat dat nooit een lekker knapperige taartbodem gaat worden, maar echt, dat komt helemaal goed! De bodempjes zijn - als ze eenmaal zijn afgekoeld - heerlijk knapperig. En ook al gebruik je amper suiker, ze zijn toch zoet genoeg.
Voor de vulling gebruikte ik yoghurt, twee verschillende soorten kiwi's (groene & gele) en een paar blaadjes munt. Je hoeft de yoghurt niet te zoeten; het is juist lekker dat het een beetje friszuur is. De bodem & kiwi zorgt voor genoeg zoetigheid!
In principe kun je elke yoghurtsoort voor de vulling gebruiken, maar een dikke Griekse yoghurt of kwark is het beste. Door de yoghurt wordt de bodem namelijk snel zacht. Hoe dikker de yoghurt dus is, hoe steviger de taartbodem blijft. Sowieso moet je de taartjes gewoon meteen opeten. Zonde om ze te laten staan, toch? :-)
Ingrediënten voor 4 taartjes
Voor de bodem:
- 75 gram geraspte kokos
- 90 ml zonnebloemolie
- 15 gram speltmeel
- 1,5 eetlepel agavesiroop
- 1 eetlepel Dr. Oetker citroenrasp
- snuf zout
Voor de vulling:
- 8 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 1 groene kiwi, geschild en in partjes
- 1 golden kiwi, geschild en in partjes
- 8 verse blaadjes munt
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet vier mini quichevormpjes in met bakspray of met een beetje zonnebloemolie.
- Mix de ingrediënten voor de bodem door elkaar. Verdeel het mengsel over de vier quichevormpjes en druk het met je vingers gelijkmatig verdeeld over de bodem en de rand van de vorm.
- Bak de bodems in 10 minuten gaar in de oven. Laat de bodems daarna in de vormpjes helemaal afkoelen. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog zacht, maar tijdens het afkoelen worden ze stevig & knapperig.
- Schep op elke afgekoelde bodem 2 eetlepels Griekse yoghurt. Verdeel de plakjes kiwi over de 4 taartjes en leg daarna op elk taartje 2 blaadjes munt. Eet de taartjes daarna meteen op. Door de yoghurt wordt de taartbodem namelijk zacht, dus je kunt ze niet lange tijd bewaren als je ze eenmaal hebt gevuld.
Reactie plaatsen
Reacties