Kippensoep

Wij zijn al weken half. Verstopte neus, zere keel, je kent het wel. En net als je denkt dat het eindelijk de goede kant op gaat, begint het weer van voren af aan. Hoog tijd dus voor actie: kippensoep!

Daar heb ik zelf overigens niks aan, want ik houd niet van kippensoep. Maar anderen hier in huis wel, dus voor hen maakte ik een grote pan soep. Die was eigenlijk voor bij het avondeten, maar 's middags was de eerste kom soep al op (even 'voorproeven'). En 's avonds nog een flink bord vol. En een dag later 's middags nog maar een kom.   

Kortom, jullie snappen wel dat ik intussen de enige ben die nog loopt te snotteren. Haha, yeah right! :-) Is er ooit wetenschappelijk bewezen dat verkoudheid en griep over gaat door het eten van kippensoep? Maakt ook niet uit. De soep viel in de smaak & dat is ook wat waard. 

Ingrediënten voor 5-6 personen

  • 2 liter water
  • 4 blokjes Knorr kippenbouillon
  • 1 kipfilet
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel oregano
  • vermicelli


En zo maak je het

  1. Breng het water aan de kook. Los de blokjes voor kippenbouillon er in op.
  2. Snijd de kipfilet, wortel en ui in zo klein mogelijke stukjes en doe dit in de kippenbouillon. Kook de soep zo'n 30-40 minuten op laag vuur. Af en toe even roeren.
  3. Breng de soep op smaak met wat knoflookpoeder, basilicum, tijm en oregano.
  4. Roer een handje vermicelli door de soep en laat nog 1-2 minuten meekoken, totdat de vermicelli gaar is. 
  5. Vind je de soep te zout? Doe er dan nog wat kokend water bij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.