Rode kool met appel
Hebben jullie dat nou ook altijd? Ik had zes kruidnagels meegekookt met de rode kool met appeltjes... en daarna maar weer vier terug gevonden, haha! Alle laurierblaadjes heb ik er wel uit gevist. Dat was een beetje makkelijker :-)
Ik ben gek op rode kool! Maar ik ben wel de enige thuis die het graag eet. Dus meestal neem ik dan mijn toevlucht tot een potje of blikje rode kool, dan heb ik precies genoeg. Maar nu had ik weer eens zin om verse rode kool klaar te maken. Met lekkere appeltjes en kruiden er door! En wat ik overhield heb ik in de vriezer gestopt. Voor een volgende keer!
Ingrediënten voor 4-5 porties
- 1 rode kool (ca. 1000-1200 gram), in stukjes gesneden
- 500 ml water
- 6 kruidnagels
- 4 laurierblaadjes
- snuf peper
- snuf zout
- 1 eetlepel keukenstroop
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1/4 theelepel koekkruiden
- flinke scheut citroensap
- 3 appels (bijv. Goudrenet of Elstar), in stukjes
- 2 theelepels kaneel
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
En zo maak je 't
- Doe de rode kool en het water in een grote pan. Zet op het vuur en breng aan de kook.
- Doe de laurierblaadjes, kruidnagel, peper, zout, keukenstroop, witte wijnazijn, koekkruiden en citroensap bij de rode kool.
- Doe daarna ook de appel, kaneel en bruine basterdsuiker door de rode kool. Laat 30 minuten zachtjes koken totdat de rode kool zacht is.
Reactie plaatsen
Reacties