Aardappeltjes met gyros, spek & boontjes
Een complete maaltijd waarmee je alleen één wok smerig maakt. Is dat handig of niet? En lekker is het ook: aardappeltjes met gyros, spek & boontjes.
Die afwas was trouwens niet de aanleiding voor deze aardappelschotel (we hebben een vaatwasser, dus een pan meer of minder is sowieso al niet zo'n punt). Eigenlijk had ik vooral geen tijd om te koken. Ik was laat uit mijn werk en had geen zin meer om de pastaschotel te maken die eigenlijk op de planning stond.
Dus even in de koelkast kijken: daar lagen nog gyrosreepjes, spek en een paprika. Wat aardappeltjes, een ui & sperziebonen er bij en dat vond ik bij elkaar wel een prima maaltijd. Was het ook, want we hebben lekker gegeten!
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram aardappelblokjes (vers of uit de vriezer)
- 150 gram gyrosreepjes
- 100 gram spekreepjes
- 300 gram sperziebonen (voorgekookt of uit een potje/blikje)
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 lente-uitjes, in kleine stukjes
- patat- of aardappelkruiden
En zo maak je het
- Verhit wat olie of boter in een wok.
- Bak de gyros- en spekreepjes in 4-5 minuten gaar. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 1-2 minuten mee.
- Doe de aardappelblokjes er bij en roerbak alles tot de aardappeltjes gaar zijn.
- Voeg de sperzieboontjes toe en roerbak mee tot alles goed warm is.
- Breng op smaak met wat aardappel- of patatkruiden.
- Strooi tot slot de lente-uitjes er over heen.
Reactie plaatsen
Reacties
Ik ga 'm zeker proberen, ziet er lekker en makkelijk uit