Kiwi havermout crumble
Kiwi's zijn supergezond! Er zit bijvoorbeeld heel veel vitamine B, C & E in, en maar heel weinig calorieën. En dat maakt van deze kiwi havermout crumble een super verantwoord toetje. Vind je ook niet? :-)
Ik schil een kiwi altijd, maar wist je dat je de schil ook kunt opeten? Jaren geleden zag ik een man een kiwi met schil en al opeten, & ik weet het nu nóg - zelfs wáár dat was, en met wie ik daar was - zo raar vond ik dat toen. Maar het kan dus prima & is ook nog eens heel erg gezond, want in de schil zitten heel veel vezels. Maar ik snap het helemaal hoor, als je een kiwi liever zonder schil eet. Dat blijf ik ook doen :-)
Gele kiwi's zijn trouwens nog helemaal niet zo lang te koop in Nederland: de eerste lagen pas in 2000 in de winkels. Ik vind ze lekkerder dan de groene: ze smaken wat zoeter. Welke kiwi heeft jouw voorkeur, de groene of de gele?
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 gele kiwi's, geschild & in stukjes
- 1/2 eetlepel suiker
- 30 gram bloem
- 45 gram donkerbruine basterdsuiker
- 45 gram havermout
- flinke snuf kardemom
- snuf zout
- 45 gram ongezouten koude roomboter, in blokjes
- slagroom
- 1/2 gele kiwi, in halve schijfjes
- 4 blaadjes verse munt
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de kiwistukjes met de halve eetlepel suiker & verdeel dit over 2 kleine ovenschaaltjes.
- Meng de bloem, basterdsuiker, havermout, kardemom en zout door elkaar. Doe de boterblokjes er bij en maak er met je vingers een kruimelig deeg van. Verdeel dit over de twee ovenschaaltjes.
- Bak de crumble in 30 minuten goudbruin & bubbelend in de oven.
- Doe op elk ovenschaaltje een toef slagroom, leg hierop een paar halve schijfjes kiwi & steek er tot slot 2 blaadjes munt in.
Reactie plaatsen
Reacties