Pindakoeken
Deze goudgele, knapperige koekjes zitten bomvol pinda's. Alleen jammer dat je dat aan de bovenkant van de koekjes niet ziet - de volgende keer druk ik nog wat pinda's boven het deeg voor ik de koekjes bak!
Daar had ik nu alleen geen pinda's meer voor over. In eerste instantie had ik de helft van het zakje pinda's door het deeg gemengd, maar die verdwenen echt helemaal in het niets. Dus toen heb ik de complete zak pinda's maar door het deeg gedaan. Stukken beter! In pindakoeken moeten lekker veel pinda's zitten, toch?
Heb je na het bakken van deze koekjes trek in nog meer koekjes met pinda's? Maak dan ook eens deze pindakoeken met witte chocolade. Die zijn ook veel te lekker!
Ingrediënten voor 35 koekjes
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- 200 gram pindakaas
- 200 gram tarwebloem
- 1 theelepel baking soda
- 0,5 theelepel zout
- 250 gram ongezouten pinda's
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de boter en suiker door elkaar.
- Doe het ei en de pindakaas er bij en mix tot een gladde massa.
- Mix de bloem, baking soda en zout er door.
- Meng de pinda's door het deeg.
- Maak deegballetjes van ongeveer 4 cm breed en leg die op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de deegballetjes, want de koekjes lopen tijdens het bakken uit. Afhankelijk van hoe groot je oven is moet je de koekjes in meerdere sessies bakken, want ze passen niet alle 35 in één keer op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes (die nu nog heel zacht zijn) eerst op de bakplaat afkoelen. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties