Roomboter amandel zandkoekjes
Deze roomboter amandel zandkoekjes zijn lekker bros. Ik strooide er wat parelsuiker over, want daar zijn de jongens gek op. Heerlijke koekjes voor bij een kopje thee!
Ingrediënten (voor ongeveer 24 koekjes)
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram bloem
- 100 gram rietsuiker
- snuf zout
- 150 gram koude, ongezouten roomboter, in kleine blokjes
- 1 eigeel
- handje fijne parelsuiker
En zo maak je ze
- Roer de bloem, amandelmeel, rietsuiker en een snuf zout door elkaar. Doe de boter en eigeel er bij. Kneed alles door elkaar en maak er een soepele deegbal van.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg met je handen tot een lange staaf. Snijd van de staaf plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
- Druk de plakjes een beetje plat en leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat. Bestrooi ze met wat parelsuiker en druk dat zachtjes in het deeg.
- Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin in de oven. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo :Sijts
Ik heb een vraag over het maken van Amandelkoekjes , is het ook mogelijk om amandel extract te gebruiken in plaats van Amandelmeel??