Wentelteefjes
Met een paar oude boterhammen maak je in een handomdraai een lekker & zoet lunchgerecht: wentelteefjes!
Ik maakte deze wentelteefjes om de simpele reden dat ik nog een stapel oude, droge boterhammen had liggen. Die wilde ik niet weggooien, en ik had er al een lading paneermeel en croutons mee gemaakt. Maar ook daarna had ik nog steeds brood over. Wentelteefjes dus!
Die zijn vroeger trouwens ook ontstaan omdat men geen eten weg wilde gooien. En als je er wentelteefjes mee maakt, proef je niet meer dat het brood eigenlijk al oud en niet meer op zijn lekkerst was! Tegenwoordig maken veel mensen wentelteefjes vooral omdat ze gewoon lekker zijn.
Ik zie ook vaak wentelteefjes gemaakt van suikerbrood voorbij komen. Hebben jullie dat al eens gegeten? Ik nog nooit - wij hebben nooit oud suikerbrood namelijk, dat is hier altijd in no-time op! En dan nog zou ik er niet zo snel wentelteefjes van maken, trouwens. Veel te zonde van dat lekkere suikerbrood :-)
Ingrediënten
- 8 boterhammen
- 3 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- beetje roomboter om in te bakken
En zo maak je het
- Kluts de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar.
- Snijd de korstjes van de boterhammen.
- Haal de boterhammen door het melk-ei mengsel. Laat ze een beetje uitlekken en druk er eventueel voorzichtig nog een beetje vocht uit.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de boterhammen in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
- Serveer met wat poedersuiker of bruine suiker.
Reactie plaatsen
Reacties