gedroogde tomaatjes
Zelf gedroogde tomaatjes! Niet in de zon (had bijna wel gekund met het mooie weer nu, haha!), maar gewoon in de oven. Je moet er een paar uurtjes op wachten voordat ze klaar zijn, maar dan heb je ook wat! :-)
Ik had per ongeluk teveel tomaten gekocht. En in plaats van ze door de pasta of een salade te doen, besloot ik om maar eens te proberen of het lukt om ze zelf te drogen. En met een beetje geduld gaat dat dus prima! Je moet ze wel vrij snel opeten, want ze blijven maar 1-2 weken goed in de koelkast. Maar dat opeten is niet zo erg, toch? ;-)
Ingrediënten voor 1 potje vol
- 500 gram tomaten
- 10 knoflooktenen
- olijfolie
- tijm
- salie
- peper
- zout
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de tomaten in dunne partjes en leg die op de bakplaat. Leg de knoflooktenen er tussen.
- Sprenkel wat olijfolie over de tomaatjes en strooi er dan wat tijm, salie, peper en zout over.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes in 4-6 uur drogen. Hoe snel het gaat hangt een beetje af van hoe dik de tomatenpartjes zijn, dus houdt ze tijdens het drogen goed in de gaten.
- Doe de gedroogde tomaatjes (zonder de knoflooktenen) in een glazen weckpotje. Giet er olijfolie bij zodat alle tomaatjes onder de olie staan.
- Bewaar de gedroogde tomaatjes in de koelkast. Ze blijven zo'n 1-2 weken goed.
Reactie plaatsen
Reacties