Chocoladecake met chocoglazuur
Als ik de jongens vraag wat ik zal gaan bakken, dan zit er bijna altijd wel iets met chocolade in het antwoord. Op hun verzoek bakte ik dus maar (weer) eens een chocoladecake. Met chocoladestukjes én chocoladeglazuur!
Als je een grote chocoladecake teveel vindt, dan kun je het recept ook door tweeën delen en een kleinere cakevorm gebruiken. De cake op de foto's is zo'n 'halve cake', maar ik heb 'm ook al vaker als grote cake gebakken. Houd zo'n kleine cakeversie tijdens het bakken dan wel extra goed in de gaten; het kan zijn dat hij al wat sneller klaar is.
Ingrediënten voor 1 cake
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 1 theelepel vanille-aroma
- 200 gram bloem
- snuf zout
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 100 gram pure chocolade stukjes of chocolate chips
Chocoladeglazuur
- 150 gram poedersuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 22 gram gesmolten roomboter
- 60 ml melk
- extra chocolate chips of chocoladestukjes
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix de boter, suiker en vanille-aroma door elkaar. Voeg daarna al mixend de eieren toe.
- Meng in een andere kom de bloem, cacao en zout door elkaar. Mix dit door het boter-suikermengsel.
- Spatel de chocoladestukjes door het beslag.
- Giet het beslag in een ingevet of met bakpapier bekleed cakeblik (van ongeveer 25 x 11 cm).
- Bak de cake in ongeveer 45-50 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het cakeblik en daarna op een rooster.
- Meng voor de chocoladeglazuur de poedersuiker en cacao door elkaar. Voeg daarna de melk en boter er aan toe. Smeer het glazuur met een glad mes over de cake. Strooi de extra stukjes chocolade er over.
Reactie plaatsen
Reacties