Kaassterren

Ben je op zoek naar een lekker hartig zelfgemaakt hapje? Deze kaassterren smaken heerlijk en je hebt ze in een handomdraai gemaakt.

En ze zijn ook nog kidsproof: onze jongens vonden ze heerlijk. Ik had ze eigenlijk gemaakt om ze bij het kerstvoorgerecht voor de kinderen te doen, maar ik had er zoveel dat ik ze 's middags bij de lunch ook maar op tafel had gezet. En die waren dus zomaar op! Ik moest er echt een paar achteruit houden voor bij het diner.

Ik bakte deze sterren voor kerst, en gebruikte dus een uitsteekvormpje in de vorm van een ster. Maar je kunt natuurlijk ook een willekeurige andere vorm gebruiken, of het bladerdeeg in lange repen snijden: dan krijg je kaasstengels. 

 

Ingrediënten voor 30 sterren

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklutst ei
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat de bladerdeeg ontdooien en steek met een stervormpje uit elk velletje 6 sterren (heb je een groter of kleiner uitsteekvormpje, dan kun je wellicht meer of minder sterren uit één vel halen).
  4. Leg de sterren op de bakplaat en bestrijk elke ster met het geklutste ei.
  5. Strooi Parmezaanse kaas over de sterren. Doe daarna nog wat peper en zout er over heen.
  6. Bak de sterren in 10-11 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.