Spinazie-yoghurttaart

Een taartje als avondeten: dat klinkt goed, toch? Wij eten vanavond een dikke punt van deze gezonde spinazie-yoghurttaart met feta, rozijnen en gerookte kipfilet. 

Eigenlijk is dit gewoon een quiche, maar dan zonder bladerdeeg. En daarmee dan meteen een stuk gezonder! Je kunt dit taartje zowel warm als koud eten. Wij eten bij het avondeten een warm stuk, en morgen kan er mooi een koude punt mee voor de lunch op het werk. Hij past ook prima als hartig hapje bij een feestje; snijd 'm dan gewoon in kleinere blokjes.

Ook handig: je kunt de taart ook al eerder maken, bijvoorbeeld de dag van te voren. Je kunt 'm dan op de dag zelf even opwarmen in de oven (180 graden, minuutje of 20) of een paar minuutjes in de magnetron. 

 

Ingrediënten voor 1 taartje van 8-10 punten

  • 225 gram spinazie uit de diepvries, ontdooid en het vocht er zoveel mogelijk uit gedrukt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 50 gram gele rozijnen + extra voor op de taart
  • 3 middelgrote eieren
  • 75 gram bloem
  • 2,5 gram bakpoeder
  • 250 gram magere yoghurt
  • 50 gram feta + extra voor op de taart
  • 200 gram gerookte kipfilet, in stukjes
  • peper
  • zout

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in.
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit de uien. 
  3. Klop de eieren los. Mix de bloem, bakpoeder, yoghurt, spinazie, feta, uien, rozijnen en kipfilet er door heen. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin. 
  6. Versier de taart met extra feta en rozijnen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.