Snijbonen-kalkoenschotel

Nog een lekkere & gezonde ovenschotel! Dit keer met snijbonen, kalkoenreepjes, kaas & gekruide aardappelpartjes. 

Dit recept is een variatie op de schotel met bloemkool & champignons die ik eerder al eens maakte. Aangezien niet iedereen hier thuis van bloemkool & champignons houdt, maakte ik ook een variant met sperziebonen en kalkoen. En die viel in de smaak! Deze gaan we vaker op tafel zetten dus :-) 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 100 gram kalkoenreepjes
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 eidooier van een klein ei
  • 25 ml halfvolle melk
  • zout
  • peper
  • 250 gram snijbonen, in stukjes
  • 250 gram Toscaanse aardappelpartjes (ik haalde ze bij de Lidl)
  • handje geraspte kaas
  • beetje verse peterselie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten. Bak daarna de snijbonen een minuut of 4-5 mee.
  3. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak even mee. Roer de kaas er door en haal de wok van het vuur.  
  4. Kluts de eidooier door de melk en roer dat door de ui, snijbonen en kalkoen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Leg de snijbonen, ui & kalkoen in een ovenschaal. Leg de aardappelpartjes er boven op. Strooi er een beetje kaas over. 
  6. Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.