Snijbonen-kalkoenschotel
Nog een lekkere & gezonde ovenschotel! Dit keer met snijbonen, kalkoenreepjes, kaas & gekruide aardappelpartjes.
Dit recept is een variatie op de schotel met bloemkool & champignons die ik eerder al eens maakte. Aangezien niet iedereen hier thuis van bloemkool & champignons houdt, maakte ik ook een variant met sperziebonen en kalkoen. En die viel in de smaak! Deze gaan we vaker op tafel zetten dus :-)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 100 gram kalkoenreepjes
- 25 gram geraspte kaas
- 1 eidooier van een klein ei
- 25 ml halfvolle melk
- zout
- peper
- 250 gram snijbonen, in stukjes
- 250 gram Toscaanse aardappelpartjes (ik haalde ze bij de Lidl)
- handje geraspte kaas
- beetje verse peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten. Bak daarna de snijbonen een minuut of 4-5 mee.
- Voeg de kalkoenreepjes toe en bak even mee. Roer de kaas er door en haal de wok van het vuur.
- Kluts de eidooier door de melk en roer dat door de ui, snijbonen en kalkoen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Leg de snijbonen, ui & kalkoen in een ovenschaal. Leg de aardappelpartjes er boven op. Strooi er een beetje kaas over.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties