Overnight oats (havermout)
De naam zegt het al: deze havermout zet je een nachtje in de koelkast! 's Ochtends is de havermout lekker zacht geworden & kun je zo je ontbijt opeten. En 't zit in een potje, dus je kunt het ook meenemen naar school of je werk!
Ik ontbijt eigenlijk altijd met hetzelfde: yoghurt met een beetje muesli of cornflakes. Vroeger at ik elke ochtend brood, maar dat ben ik nu helemaal ontwend. Alleen als we eens uitgebreid ontbijten begin ik de dag met brood. Omdat het zo lekker is!
Maar afgezien daarvan start ik op met yoghurt. En dat verveelt nog steeds niet, maar een beetje variatie kan natuurlijk geen kwaad. En dus zal ik de komende tijd eens op zoek naar lekkere alternatieven. Ik begon met overnight oats en ik moet zeggen: deze vind ik best lekker!
Als je haast hebt en je je ontbijt mee wilt nemen is dit trouwens ook ideaal. Het zit in een potje of bakje met een deksel er op, dus je schuift 't zo in je tas. :-)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 45 gram havermout
- 80 gram magere yoghurt
- 160 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel chiazaad
- 1/2 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- 1 eetlepel honing
En zo maak je 't
- Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
- De volgende ochtend kun je het zo opeten. Of strooi er nog een beetje extra havermout, fruit of noten over heen.
Reactie plaatsen
Reacties
Waarom moet er zout en vanille en honing in? Ik doe alleen amandelmelk, chiazaad, gebroken lijnzaad en havermout s avonds in een bakje. En s morgens fruit en noten.