Salade met appel, bacon & pecan
Met wat uitgebakken bacon, frisse appel, knapperige pecannoten en een lekkere dressing van balsamicoazijn en mosterd is deze salade een heerlijk bijgerecht.
Als voorgerecht zou hij ook niet misstaan trouwens, al zou ik er dan nog wel een beetje extra vulling aan geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat geitenkaas of gerookte kipfilet er bij? En een gesnipperd uitje zou er ook erg lekker door zijn, denk ik.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram eikenbladsla melange (1 zakje)
- 1 kleine friszure appel (bijv. Elstar)
- handje pecannoten
- 6 plakjes bacon
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- flinke snuf knoflookpoeder
En zo maak je het
- Doe de sla in een schaal.
- Snijd de appel in vier parten. Snijd het klokhuis er uit en daarna de vier partjes in kleine blokjes.
- Snijd de bacon in stukjes. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de bacon totdat hij knapperig is. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Hak of breek de pecannoten in stukjes.
- Verdeel de appel, bacon en pecannoten over de sla.
- Meng de mosterd, balsamicoazijn, olijfolie en knoflook in een schaaltje door elkaar. Drizzle de dressing over de salade.
Reactie plaatsen
Reacties