Runderstoofpot met peer
Lekker zoet, deze runderstoofpot met peer. De krieltjes bak je gewoon mee, dus je hebt maar één pan nodig voor dit gerecht!
Als je liever gebakken aardappelen of aardappelpuree bij deze stoofpot eet, kun je natuurlijk ook de krieltjes weg laten en iets anders bij de stoofpot serveren. Rijst of couscous zou er trouwens ook prima bij smaken!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 runderlappen, in stukjes
- peper
- zout
- 150-200 gram tomatenblokjes
- 100 ml rode wijn
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 60 gram zilveruitjes
- handje gesnipperde peterselie
- 2 stevige handperen, geschild en in stukken
- 350 gram mini krieltjes
En zo maak je het
- Kruid de runderblokjes met peper en zout.
- Verhit wat olie of boter in een grote wok. Bak de runderblokjes in 2-3 minuten aan alle kanten goudbruin.
- Voeg dan de tomatenblokjes, rode wijn, basterdsuiker, zilveruitjes en peterselie toe. Roer alles goed door elkaar en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30-40 minuten sudderen. Af en toe roeren.
- Doe de peer en krieltjes er bij. Meng goed door elkaar en laat nog 15 minuten sudderen, totdat ook de krieltjes goed gaar zijn.
- Serveer met een beetje extra peterselie er over heen.
Reactie plaatsen
Reacties