Spicy rijst met kip & fruit

Pittig en toch zoet: deze spicy rijstschotel met kip & gedroogd fruit heeft het allebei! Ik gebruikte er een restje tutti frutti voor. En ik wist eigenlijk niet of 't lekker zou worden, maar het smaakte zo goed, dat het inmiddels al veel vaker op tafel heeft gestaan! 

Meestal maak ik dit soort maaltijden omdat er een ingrediënt in de voorraadkast of koelkast ligt dat hoognodig op moet. In dit geval was dat dus het gedroogde fruit, waarmee ik eerder al een zoete Marokkaanse stoofpot in de tajine maakte. Dat was trouwens ook erg lekker! En nu we het daar toch over hebben: ik moet onze tajine maar gauw weer eens afstoffen & gaan gebruiken. Want gerechten in de tajine, daar heb ik ook nog wel wat ideeën voor... :-) 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram ongekookte rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram tutti frutti, of ander gedroogd fruit, in stukjes gesneden
  • 4 stukken kipfilet, in stukjes
  • kipkruiden
  • 1 pakje boemboe rode curry
  • 1/2 groene courgette, in stukjes
  • 1/2 gele courgette, in stukjes
  • handje seroendeng
  • handje verse koriander, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Kook de rijst gaar, zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af.
  2. Kruid de kip met de kipkruiden. Verhit wat olie of boter in een koekenpan of wok en bak de kipblokjes gaar.
  3. Voeg de groente en het fruit toe en bak een paar minuten mee. 
  4. Mix in een kom de kokosmelk en boemboe goed door elkaar. Meng dit samen met de rijst door de kip, groente & fruit. Wok al omscheppend tot alles goed heet is. 
  5. Serveer de rijst met wat seroendeng & een handje gesnipperde koriander er over. Lekker met wat sla er bij. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.