zalm met mosterdsaus en basterdsuiker (barbecue & skottelbraai)

Nog een zalmrecept voor de barbecue en skottelbraai: zalm met mosterdsaus en bruine basterdsuiker. Ook dit recept is heel erg makkelijk om te maken!

En soms is het meest simpele recept gewoon het allerlekkerst. De mannen thuis vonden deze zalm van de barbecue het beste smaken (nog beter dan die met pesto)! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid (ontdooid)
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels Dijon mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 vellen aluminiumfolie
     

En zo maak je 't

  1. Leg elk stuk zalmfilet in het midden van een vel aluminiumfolie. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. 
  2. Meng de mosterd, mayonaise en cayennepeper door elkaar. Verdeel dit over de vier stukken zalm. 
  3. Strooi over elk stuk zalm een eetlepel bruine basterdsuiker. 
  4. Vouw alle vier pakketjes goed dicht en leg ze op de barbecue. Laat de zalm in 10-15 minuten gaar worden. Hoe lang dat duurt hangt een beetje af van hoe groot de stukken zalm zijn en hoe warm de barbecue is, dus controleer zo nodig tussentijds even of de zalm al gaar is. 

De foto's maakte ik voordat de zalm op de barbecue ging! :-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.