Broodje hamburger
Wat gaan jullie vanmiddag doen? Wij zitten nu op de bank met een broodje hamburger (met zelfgemaakte hamburgers), want er moet eerst voetbal worden gekeken. En als het daarna nog een beetje mooi weer is, wil ik eigenlijk nog wel even een frisse neus halen. Lekker uitwaaien!
De jongens hebben sinds kort ontdekt dat een broodje hamburger lekker is. En dan niet alleen een bolletje, hamburger & saus, maar zelfs met kaas, sla, tomaat, komkommer & augurkjes er bij! Jaja. We boeken vooruitgang :-) Het is in elk geval een lekkere, simpele maaltijd voor een luie zondagmiddag. Fijne dag allemaal!
Ingrediënten voor 6 broodjes
- 500 gram mager rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 50 gram paneermeel
- 1 eetlepel braad, grill & bbq kruiden
- flinke snuf peper
- flinke snuf zout
- 6 bolletjes (ik gebruikte witte, maar een andere soort bolletjes kan ook)
- fritessaus (light)
- handje veldsla
- 6-12 plakken kaas (als je ze zelf schaaft, dan heb je er 12 nodig - maar plakken kaas uit een kant-en-klaar pakje zijn veel groter, daarvan heb je aan zes halve plakken wel genoeg).
- 2 tomaten, in schijfjes
- 12 schijfjes komkommer
En zo maak je ze
- Kneed het gehakt, ei, paneermeel, kruiden, peper en zout door elkaar. Maak zes even grote ballen van het gehakt. Druk de ballen daarna plat en vorm er ronde burgers van. Leg ze daarna een half uur in de koelkast.
- Snijd de bolletjes door de helft. Besmeer de onderste helften met fritessaus.
- Leg op elke onderste helft een handje veldsla. Leg daaroverheen de kaas.
- Bak de hamburgers op middelhoog vuur in een grill- of koekenpan in een paar minuten aan beide kanten bruin.
- Leg de hamburgers op de kaas.
- Leg op elke hamburger twee schijfjes tomaat en 2 schijfjes komkommer.
- Doe daarna de bovenste helft van het bolletje er bovenop. Zet de broodjes met een prikkertje vast. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties