Gekruide bulgur courgettes
Gevulde paprika's, portobello's, aubergines of courgettes: wij vinden ze altijd lekker. Ook deze courgettes met gekruide bulgur, ham, groente & camembert smaakten heerlijk!
Het ziet er altijd zo leuk uit, van die gevulde groente. Net of het enorm veel werk is om ze te maken. En dat valt echt heel erg mee. Oké, het is een beetje meer werk dan gewoon alles vanuit de wok meteen op je bord, maar het kost echt niet veel tijd. En dan heb je wel wat moois op je bord én meteen een dubbele portie groente. Mooie bijkomende meevaller, toch?
Ingrediënten voor 1-2 personen
- 75 gram bulgur
- 75 ml kokend water
- 2 courgettes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 50 gram hamblokjes
- 40 gram rozijnen
- 1/2 theelepel honing
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- snuf cayennepeper
- snuf peper
- snuf zout
- 65 gram camembert, in kleine stukjes
- handje amandelschaafsel
- handje verse koriander, gesnipperd
En zo maak je ze
- Meng de bulgur en het kokende water door elkaar. Laat 10 minuten wellen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de courgettes in de lengte door midden. Lepel met een klein lepeltje het binnenste van de courgettes er uit, zodat je langwerpige 'bakjes' krijgt (het lijken wel kano's). Bewaar de uitgelepelde courgette. Leg de halve courgettes op de bakplaat.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui in 1-2 minuten. Voeg daarna de knoflook, uitgelepelde courgette en paprika toe en roerbak 2-3 minuten mee. Roer de bulgur, hamblokjes en rozijnen er door heen.
- Breng het mengsel op smaak met de honing, kerrie, komijn, cayennepeper, peper en zout. Roerbak nog even kort door.
- Schep het bulgurmengsel in de 4 halve courgettes. Verdeel de camembert er over & strooi het amandelschaafsel er over.
- Bak de courgettes in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er voor het serveren wat verse koriander over heen.
Reactie plaatsen
Reacties