pippikakor (Zweedse chocoladekoekjes)

Alleen al de naam van deze knapperige Zweedse chocoladekoekjes met parelsuiker er op is leuk! Ze heten zo omdat het de favoriete koekjes van Pippi Langkous zijn. Tenminste, dat was alles dat ik er over kon vinden. Met dit simpele recept maak je een flinke stapel lekkere koekjes.  


Ingrediënten voor 35-40 koekjes

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 225 gram bloem
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • snuf zout
  • 75 gram fijne parelsuiker
  • 1 ei, geklutst

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de boter en suiker door elkaar. Mix daarna het ei er door. 
  3. Roer de bloem, cacaopoeder, vanillesuiker, bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Mix dit door de boter, suiker en ei en kneed er een samenhangend deeg van. 
  4. Verdeel het deeg in vier lange stroken en leg die op de bakplaat. Ze lopen tijdens het bakken uit, dus leg ze zover mogelijk uit elkaar. Bestrijk de stroken met het geklutste ei en strooi de parelsuiker er over.
  5. Bak de koeken 17-18 minuten in de oven. 
  6. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de koeken meteen met een scherp mes (zoals een pizzames) in smalle stroken. Laat de koekjes daarna op de bakplaat afkoelen en uitharden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.