Paprika's met bulgur & kip kebab
Gezond & lekker: gevulde paprika's! Zo krijg je zonder dat je het in de gaten hebt je dagelijkse portie groente binnen. Ik vulde de paprika's dit keer met bulgur & kip kebab.
Dat waren vooral een heleboel restjes die we nog hadden liggen: een beetje kip dus, en nog wat prei en witte kool. Ik deed er wat extra groente bij & klaar was onze avondmaaltijd. Lekker eten is soms zo simpel! En in een paprika staat het altijd goed.
Op zoek naar andere variaties? Ik heb er nog wel een paar lekkere voor je:
- Gevulde paprika's met noten en rozijnen
- Gevulde paprika's met rijst & feta
- Mexicaanse gevulde paprika's
Ingrediënten voor 1 persoon
- 30 gram ongekookte bulgur
- 2 rode paprika's
- 125 gram kebab kipdijfiletreepjes (ik kocht ze gekruid & al bij de Lidl)
- 75 gram prei, gesneden
- 75 gram witte kool, gesneden
- 2 lente-uien, in stukjes
- 50 gram doperwten, uit blik
- 1 appel, in blokjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- beetje magere yoghurt
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de bovenkant van de paprika's en haal de zaadjes er uit. Zet ze alvast klaar in een ovenschaaltje. De bovenkanten van de paprika's niet weggooien!
- Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kipreepjes in een paar minuten gaar. Voeg daarna de prei, kool en lente-ui toe en roerbak een paar minuten mee, totdat het zacht is. Doe daarna ook de doperwten en appel er bij en bak nog 1 minuutje.
- Meng de gewelde bulgur door het kip-groente mengsel. Breng op smaak met de sojasaus, ketjap manis en sambal. Haal de wok daarna van het vuur.
- Vul de beide paprika's met de bulgur, groente & kip. Zet daarna de bovenkanten weer op de paprika's.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika's in 30 minuten gaar. Serveer met nog wat verse lente-ui er op en wat magere yoghurt als sausje.
Reactie plaatsen
Reacties
Mmm lijkt mij heerlijk.. ga ik zeker proberen