Appelbeignets uit de oven
Appelbeignets uit de oven: lekker én zonder geklieder met hete olie! Hartstikke handig. Je hebt ze zomaar klaar en ze zijn zowel warm als koud heerlijk. Vooral de lekker knapperige kaneelsuikerlaag op de bovenkant :-)
Oké, échte appelbeignets maak je met beslag & frituur je in hete olie. Dat vind ik eigenlijk ook wel. Maar dat vond ik zo'n werk, dus ik maakte er maar een simpele versie van. Net zo lekker.
Ingrediënten voor 5 stuks
- 1 zoetzure appel (bijv. Elstar of Goudreinet)
- 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
- 4,5 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 ei, geklutst
- poedersuiker
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de appel in 5 ronde schijven van ongeveer 1 cm dik. Snijd de schil er af en het klokhuis er uit.
- Roer de suiker en kaneel door elkaar.
- Rol elk plakje bladerdeeg met een deegroller uit, zodat ze in plaats van vierkant rechthoekig worden.
- Leg een appelschijf aan één kant van het bladerdeeg. Strooi wat kaneelsuiker op en in de appel, en vouw daarna de andere helft van het bladerdeeg over de appel. Druk de randjes goed vast en snijd het overtollige bladerdeeg er af (niet weggooien). Je kunt ook een mooi vormpje uitsteken door hier bijvoorbeeld een mini-quichevormpje voor te gebruiken.
- Rol de restjes afgesneden bladerdeeg uit tot een platte deeglap, waarmee je de 5e appelbeignet kunt maken.
- Leg de 5 appelbeignets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het gekluste ei & strooi er daarna de overgebleven kaneelsuiker overheen.
- Bak de appelbeignets in 20-25 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven & bestuif ze met wat poedersuiker.
- Je kunt de appelbeignets zowel warm als koud eten.
Reactie plaatsen
Reacties