Koolvis met kaaskruimelkorst

Van een saai stukje koolvis maak je in een handomdraai een knapperig visje! Deze koolvis met kaaskruimelkorst schuif je gewoon de oven in. Lekker makkelijk dus!

Lekker om met wat gebakken aardappeltjes en groente of een salade te eten. Als je er deze aardappeltjes uit de oven bij maakt hoef je daar ook niet meer naar om te kijken! En wat dacht je van deze bosbessen peer salade? Allemaal vooraf klaar te maken, zodat je als de tafel is gedekt alleen nog maar hoeft te wachten tot alles klaar is! :-)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukken koolvis van 100 gram
  • 75 gram paneermeel of broodkruimels
  • 50 gram geraspte kaas
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel dille (gedroogde kruiden)
  • 1 theelepel knoflookpoeder 
  • 25 gram gesmolten boter
  • zout
  • peper

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kruid de koolvis met zout en peper aan beide kanten en leg ze in een ingevette ovenschaal. 
  3. Doe de paneermeel/broodkruimels, kaas, peterselie, dille en knoflook in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel over de vis.
  6. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de vis in 15-20 minuten gaar. 

 

Het oorspronkelijke recept vond ik op www.greatbritishchefs.com. Ik paste het een beetje aan, omdat ik niet exact dezelfde ingrediënten in huis had. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.