Zalm met honing-mosterd-balsamicosaus

Vis bak ik bijna nooit meer in een koekenpan, maar eigenlijk altijd in de oven. Dan lukt de vis namelijk elke keer :-) Net zoals deze zalm met honing-mosterd-balsamicosaus.


Als ik vis in de pan klaar maak, dan valt 'ie altijd uit elkaar. Hebben jullie dat ook? In de oven heb je dat geknoei allemaal niet. En het resultaat ziet er altijd goed uit! 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zalmfilets, ontdooid
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels mosterd (geen grove mosterd; ik gebruikte Dijon mosterd)
  • 1/2 theelepel zout

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de knoflook. 
  3. Voeg de balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer vier minuten op laag vuur sudderen.
  4. Vet een platte ovenschaal in. Leg de zalmfilets er in en besmeer ze met de helft van de saus.
  5. Schuif de zalmfilets in de oven. Bak ze vijf minuten en smeer er dan de rest van de saus overheen. Bak ze nog 10 minuten totdat de vis gaar is.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.