Tortilla's met honing-limoen kip

Zoet & gekruid: deze tortilla's met honing-limoen kip, een flinke lading groente en een romige tomatensalsa zitten bomvol met smaak. 


Klinkt misschien ingewikkeld, maar dit is echt reuze gemakkelijk klaar te maken. Ik hield het simpel door gewoon een zakje verse roerbakgroenten te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook zelf groenten snijden. Een uitje, beetje prei, paprika, courgette... er past van alles door. Wat vind jij lekker in wraps? 

Dit is trouwens een handig recept om al van te voren te bereiden, dan heb je er de volgende dag geen werk meer van. Ik maakte de schotel 's avonds al klaar en kon hem de volgende dag na mijn werk zo in de oven schuiven. Lekker makkelijk! 

Wil je meer recepten voor tortilla's? Probeer dan ook eens deze kip enchilada schotel of de tortilla's met pittige kip.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 kippedij
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel limoensap
  • snuf chilipoeder
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • 2 grote tortilla's
  • 300 gram roerbakgroente
  • 230 gram milde Mexicaanse salsasaus
  • 60 ml kookroom
  • geraspte kaas
  • 1 lente-ui

 
En zo maak je het

  1.  Meng de honing, limoensap, chilipoeder (niet te veel! ...anders wordt het echt heel heel heel hot - tenzij je dat lekker vindt natuurlijk, dan moet je er vooral veel in doen) en knoflookpoeder door elkaar. Snijd de kip in stukjes en meng met de honing-limoen marinade. Laat minstens een half uur staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kip met de marinade gaar. Voeg daarna ook de roerbakgroente toe en roerbak een paar minuten mee.
  4. Doe de helft van de salsasaus op de bodem van een ovenschaal.
  5. Snijd de twee wraps door midden. Doe op elke helft een kwart van het kip-groentemengsel. Rol de helften op en leg ze in de ovenschaal. 
  6. Meng de andere helft van de salsasaus met de kookroom. Giet het mengsel over de tortilla's. 
  7. Strooi een handje geraspte kaas er over heen. 
  8. Bak de tortilla's in de oven in 30 minuten goudbruin. Strooi er daarna de in stukjes gesneden lente-ui over heen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.