Tomaat-rijstschotel op de skottelbraai

Kun je een éénpans rijstschotel maken zonder dat je de rijst eerst apart moet koken? Dat vroeg ik mij vorig jaar af, dus ik heb het maar eens getest. En ja, dat kan dus. Deze tomaat-rijstschotel maakte ik op de skottelbraai.

Het is wel even puzzelen om de rijst goed gaar te krijgen en niet klef. De truc is om de groente & saus al er bij te doen als de rijst nog nét niet helemaal gaar is.

Ik maakte deze rijstschotel trouwens zonder vlees & met een pot kant-en-klare saus. Dat laatste was wel zo makkelijk op de camping. Geen vlees was voor mezelf gewoon het handigst - en een dagje zonder vlees kan voor de mannen ook geen kwaad, toch? Als je wel vlees wilt, dan kan dat natuurlijk prima. Kip ofzo smaakt er vast wel goed bij. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • scheut water
  • 130 gram ongekookte rijst
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 witte pompoencourgette, in stukjes
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • handje zwarte olijven
  • handje kappertjes
  • 400 gram tomatensaus uit een pot
     

En zo maak je 't

  1. Giet een scheut water op de skottelbraai en breng het aan de kook. 
  2. Schep de rijst op de skottelbraai en roerbak een minuut of 6-7 mee. Voeg zo nodig wat extra water toe. 
  3. Als de rijst bijna gaar is, voeg je de tomaat, courgette & paprika toe. Roerbak 3-4 minuten mee.
  4. Doe de tomatensaus, olijven & kappertjes er bij. Roerbak kort mee totdat de saus goed heet is. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.