Italiaanse gehaktballen
Ik maakte weer eens een ovenschaal vol met gehaktballen! Ik kruidde ze zelf, met dit keer extra Italiaanse kruiden er door. En daarna bakte ik ze in de oven. Jus er bij & klaar! :-)
De jus maakte ik dit keer gewoon met een zakje (lekker makkelijk, ik weet het). Wanneer ik gehaktballen in een koekenpan bak, dan maak ik er altijd zelf jus bij. Die jus is veel lekkerder. Puntje is alleen dat ik de gehaktballen in een koekenpan altijd aan laat branden (en dan zijn ze van binnen weer niet gaar, natuurlijk). Dan heb je dus wel lekkere jus, maar vieze ballen...
Ik maak trouwens altijd teveel gehaktballen. Wat we niet opeten, vries ik daarna in. Lekker handig! Als je de gehaktballen later weer laat ontdooien, heb je ze zomaar opgewarmd: even 10-15 minuten in de oven op 180 graden, of 2-3 minuutjes in de magnetron. En opwarmen in een pannetje met jus kan natuurlijk ook!
Ingrediënten voor 10 gehaktballen
- 800 gram ongekruid mager half-om-half gehakt
- 3 eetlepels braad & grill barbecue kruiden
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 50 gram paneermeel
- 1 ei
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kneed het gehakt, het ei, de kruiden en het paneermeel in een grote kom met je (schone) handen goed door elkaar.
- Maak 10 ballen van het gehakt. Leg de ballen in een ovenschaal.
- Bak de gehaktballen in de oven in 25 minuten gaar. Lekker met wat jus er bij.
Reactie plaatsen
Reacties