Salami pizza
De alltime favorite van onze middelste zoon: pizza met salami. Als dat op tafel staat, dan gaat zijn bord zonder problemen en in rap tempo leeg!
Vaak komt dat dan overigens nog wel vrij precies: het moet dan wel een pizza van dat ene specifieke merk zijn, en niet een andere. Maar deze zelfgemaakte pizza is gelukkig ook goedgekeurd. Hij was zomaar op!
Voor een hele rechthoekige bakplaat vol gebruik ik trouwens 3/4 van het pizzadeeg basisrecept. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je bakplaat is. De baktijd blijft ook bij één grote pizza hetzelfde.
Ingrediënten voor 1 pizza
- 1/3 pizzadeeg basisrecept
- een paar eetlepels sugo basilicum (tomatensaus)
- 3 eetlepels geraspte kaas
- een paar plakken salami
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het recept. Rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde pizzabodem.
- Smeer met de bolle kant van een lepel de sugo basilicum op de pizza.
- Strooi de geraspte kaas er over heen.
- Leg de plakken salami op de pizza.
- Bak de pizza in 12-15 minuten gaar.
Reactie plaatsen
Reacties