Kerrie-preischotel
Prei en kerrie is altijd een goede combinatie, vinden jullie ook niet? Combineer het met banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels en je hebt een heerlijke ovenschotel, zonder pakjes & zakjes!
Deze kerrie-preischotel is heel mild van smaak, dus de meeste kinderen zullen 'm ook wel lekker vinden. Zeker met de zoete bananen & rozijnen er door heen. Nou ja, dan moet je tenminste niet van die kritische eters hebben, zoals wij thuis ;-)
Je kunt trouwens lekker variëren met deze ovenschotel: in plaats van gehakt kun je ook kiezen voor ham, spekjes, kip of vegetarische reepjes. En allerlei soorten fruit zijn er lekker door: wat dacht je van appel, ananas of perzik? Je hoeft dus niet voor 100% vast te houden aan dit recept; kies gewoon iets wat toch al in de (koel)kast lag. Lekker makkelijk.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 preien, gewassen & in stukjes
- 500 gram rösti of aardappelpuree
- 200 ml kookroom light
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 bananen, in stukjes
- 50 gram rozijnen
- 200 gram gekruid gehakt
- peper
- zout
- handje geraspte kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok en roerbak de prei een paar minuten, totdat de prei zacht is.
- Bak het gehakt rul.
- Meng de prei, het gehakt, de banaan en rozijnen door elkaar en doe alles in een ovenschaal.
- Roer de kookroom en kerriepoeder door elkaar. Giet de helft van het roommengsel over de prei.
- Verdeel de rösti of de aardappelpuree er over heen.
- Giet de rest van de kookroom over de ovenschotel & strooi de geraspte kaas er over heen.
- Zet de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar.
Reactie plaatsen
Reacties