Taco's met gekruid varkensvlees
Gister aten wij Mexicaanse taco's uit de oven, met sperziebonen & varkensvlees. Wat staat er vandaag bij jullie op tafel?
Ik moet mij nog altijd eens buigen over een lekkere zelfgemaakte Mexicaanse kruidemix voor burrito's, tortilla's en taco's. Dat staat al tijden op mijn to-do-list, maar ik kom er maar niet aan toe. De kruiden die ik hiervoor gebruikte kwamen gewoon uit een zakje. En om eerlijk te zijn vond ik dat nu ook wel prima, want het is de laatste tijd zo druk hier dat ik niet echt toe kom aan nieuwe gerechten in elkaar draaien. Komt nog wel eens dus!
Ingrediënten voor 2 personen
- 350 gram varkensvlees blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 110 gram sperziebonen (uit blik, maar vers kan ook - kook ze dan eerst even voor)
- 140 gram mais uit blik
- 1 zakje burrito seasoning mix van 30 gram
- 100 ml koud water
- 6 burrito's
- geraspte kaas
- handje gesneden ijsbergsla
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok en bak het varkensvlees gaar.
- Voeg daarna de ui en paprika toe en bak kort mee.
- Meng de seasoning mix met 100 ml water en roer dit samen met de sperziebonen en mais door het vlees, ui en paprika. Bak kort tot alles goed heet is. Haal dan de wok van het vuur.
- Klem de taco's in een ovenschaal en vul ze met het groente-vlees mengsel. Strooi er geraspte kaas over heen.
- Bak de burrito's ongeveer 12 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.
- Serveer met wat verse ijsbergsla.
Reactie plaatsen
Reacties