Spinazie-ricotta tortelloni met boursin, paprika & ham
Tortelloni gevuld met spinazie & ricotta is zo lekker! En al helemaal als je er deze schotel met boursin, ham & paprika mee maakt. Yum!
Alleen al hoe het ruikt! Ik ben echt in staat om tijdens het klaarmaken van deze ovenschotel de helft al uit de pan te eten... :-) Ik gebruikte verse pasta voor deze ovenschotel; dat heeft als voordeel dat je die niet hoeft voor te koken. Als je een niet-verse pastasoort neemt, kook die dan even 3-4 minuutjes voor.
Je hoeft deze tortelloni trouwens niet beslist als ovenschotel te eten. Dat vond ik wel makkelijk, omdat ik dat van tevoren klaar kon maken. Maar je kunt ook alles wokken en tot slot de saus toevoegen en mee bakken tot alles goed heet en gaar is. Geraspte kaas er over & klaar! Net zo lekker - al heb je dan natuurlijk niet van die lekker knapperig gebakken kaas er op.
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 rode peper, gesnipperd
- 150 gram hamblokjes
- 250 gram verse tortelloni ricotta-spinazie
- 240 gram boursin cuisine light
- 200 ml melk
- 2 middelgrote eieren
- peper
- zout
- geraspte kaas
- handje verse peterselie, gesnipperd
- 100 gram rucola
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui in 2-3 minuten glazig. Voeg daarna de paprika en peper toe en wok kort mee.
- Doe de hamblokjes en tortelloni er bij en wok 3-4 minuutjes mee. Schep daarna alles in een ovenschaal.
- Kluts de boursin, melk en eieren door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de tortelloni in de ovenschaal. Zorg dat de tortelloni zo min mogelijk boven de saus uitsteekt.
- Strooi een lading geraspte kaas over de schotel. Bedek vooral de uitstekende puntjes tortelloni met kaas (anders worden dat nogal harde puntjes).
- Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar in de oven. Strooi er wat peterselie over en serveer met de rucola.
Reactie plaatsen
Reacties