Asperge lasagne

Het witte goud! ~ Er zijn weer asperges, en dit keer verwerkte ik ze in een lekkere lasagne met alleen maar groenten. En dat vult behoorlijk, zelfs zonder pasta & vlees!  

Voor de grotere eters kun je er prima geruld gehakt en lasagnebladen aan toe voegen. Je hebt dan wel wat extra tomatensaus nodig als je lasagnebladen toevoegt, anders worden die niet goed gaar. Tenzij je verse lasagnebladen gebruikt, dat kan natuurlijk ook. 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100-125 gram witte asperges
  • 200 gram sugo basilicum (tomatensaus)
  • snuf knoflookpoeder
  • 150 gram courgette, in lange dunne plakken
  • 100 gram aubergine, in lange dunne plakken
  • handje geraspte mozzarella kaas
  • handje geraspte Parmezaanse kaas

 

En zo maak je 't

  1. Laat de asperges een half uur in koud water weken (dan kun je ze straks makkelijker schillen). 
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil met een dunschiller de buitenste schil van de asperges. Breng een pan water aan de kook. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten beetgaar. Officieel moet dat in een speciale aspergepan, maar bij gebrek daaraan deed ik het maar gewoon in een normale pan. 
  4. Roer een snuf knoflookpoeder door de tomatensaus. Doe een klein beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg daar overheen een laag courgette- en aubergineplakken.
  5. Verdeel de helft van de overgebleven tomatensaus over de ovenschaal. Leg daar bovenop de helft van de asperges.
  6. Stapel verder met de overgebleven plakken courgette en aubergine. Verdeel de rest van de tomatensaus hier over heen. 
  7. Leg de overgebleven asperges op de ovenschotel en strooi daarover de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.  
  8. Bak de lasagne in 30 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.