yoghurt appeltaart
Als je die dikke laag poedersuiker die ik er overheen strooide gemakshalve even vergeet, dan is dit echt een super gezond taartje! Er zit geen boter in en ook geen suiker. Klinkt best goed, toch?
Ik vond dus dat er best een beetje poedersuiker bij kon. We hoeven het ook niet te overdrijven met dat gezonde, vind je ook niet? :-) Overigens kun je dit licht zoete taartje ook prima zonder poedersuiker eten.
Ingrediënten voor 1 taartje van 8 stukjes
- 40 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 1 middelgroot ei
- 100 ml magere yoghurt
- evt. zoetstof
- snufje zout
- 2 zoetzure appels, geschild en in blokjes
- kaneelpoeder
- 50 gram gele rozijnen
- poedersuiker
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix met een garde de bloem, bakpoeder, het ei, de yoghurt, een snufje zout en evt. wat zoetstof naar smaak door elkaar.
- Bestrooi de appelblokjes royaal met kaneel en meng de kaneel er goed door heen.
- Meng 2/3 van de appelblokjes en alle rozijnen door het beslag.
- Vet een ronde bakvorm van 20 cm doorsnede in met olie of wat boter. Giet het beslag er in. Strooi de resterende appelblokjes er over heen.
- Schuif de taart in de oven en bak hem in 40-45 minuten gaar en goudbruin. Haal de taart daarna uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.
- Bestrooi de afgekoelde taart eventueel met poedersuiker.
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo,Oven temperatuur 180?
Hallo Syts,
Op hoeveel graden moet ik deze yoghurt appeltaart bakken?
Groet,
Rina