Gebakken camembert met blauwe bessen
Elk jaar denk ik een compleet kerstmenu uit en elke keer weer vergeet ik mijn eigen (vega) voorgerecht... Dus moest ik ook dit jaar last minute iets bedenken met wat er nog in de koelkast lag. En 't werd iets lekkers: gebakken camembert met blauwe bessen.
Ik vergeet dus echt altijd mezelf met kerst. Dan bedenk ik van alles met vlees en dan vergeet ik dat ik zelf ook nog iets moet eten. Dat geldt niet alleen voor het voorgerecht; ook bij het hoofdgerecht. Tsja. Alleen bij het dessert denk ik wel aan mezelf! :-)
Maar goed, als je wat basisingrediënten in huis hebt, dan kun je zomaar wat lekkers klaar maken. En deze gebakken camembert smaakte goed! Ik moet vaker last minute iets bedenken dus :-)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 plakje bladerdeeg
- blokje camembert
- handje blauwe bessen (uit de vriezer)
- theelepel honing
- geklutst ei
En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
3. Leg het blokje camembert in het midden
van het bladerdeeg. Leg er wat blauwe
bessen op en omheen, en giet er daarna
een theelepel honing over heen.
4. Vouw de punten van het bladerdeeg naar
elkaar toe en knijp aan de bovenkant goed
dicht.
5. Bestrijk het bladerdeegpakketje met het
geklutste ei.
6. Schuif in de oven en bak in 20-25 minuten
goudbruin.
Reactie plaatsen
Reacties