Snelle granola

Zin in granola, maar te weinig tijd om het in de oven te maken? Geen nood! Deze lekkere & knapperige granola heb je in 5 minuten klaar.

Met een magnetron kun je zoveel meer dan alleen iets opwarmen! Je kunt er heel simpel cake in bakken, of een omelet. En je kunt er dus ook granola in maken. Precies genoeg voor 1 of 2 porties, dus je hebt nooit teveel.

Wil je liever gewoon een bakplaat vol met granola in de oven maken? Dat kan natuurlijk ook: kijk dan even hier voor het basisrecept. En deze granola met speculaas is ook erg lekker! 

Ingrediënten voor 2 porties

  • 30 gram havermout
  • 20 gram gehakte noten
  • 1 eetlepel honing, maple syrup of ahornsiroop
  • 2 theelepels water
  • 2 theelepels olijfolie of zonnebloemolie
  • snuf zout
  • flinke snuf kaneel
  • flinke snuf koekkruiden
  • snuf gemalen gember
  • handje gele en blauwe rozijnen

 

En zo maak je 't

  1. Meng alle ingrediënten, op de rozijnen na, in een magnetronbestendig schaaltje door elkaar.
  2. Zet in de magnetron en 'bak' het 2 minuten op 450W. Roer even goed door en bak de granola daarna nog een keer 2 minuten op 450W. 
  3. Laat de granola afkoelen en meng daarna de rozijnen er door heen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.