bananencake met pecannoten

Ik wilde een cake bakken, maar ik had geen eieren meer! Ik verving ze dus door twee rijpe bananen. En dit is het resultaat: een bananencake met pecannoten.

Bakken zonder ei levert wel een ander soort cake op: hij rijst wat minder en is een stuk steviger van structuur. Dat kun je op de foto's wel zien. Maar dat is juist wel lekker! Zeker met de pecannoten er door heen.

Deze chocoladecake was één van de cakes die ik samen met Wander had gebakken voor de brandweermannen, omdat Wander met zijn hele klas op bezoek mocht komen in de kazerne. Naast deze bananencake maakten Wander & ik ook nog een vanille cake, een rozijnencake, een chocoladecake & een chocolate chip vanille cake!  

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 overrijpe bananen (heb je alleen gele bananen liggen? Zo laat je ze snel rijpen!)
  • 200 gram tarwebloem
  • snufje zout
  • 200 gram pecannoten

En zo maak je 'm 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix de zachte boter, suiker en vanille-extract door elkaar met een mixer.
  3. Voeg daarna de bananen toe en mix in een paar minuten tot een gladde massa.
  4. Voeg tot slot al mixend de bloem en een snufje zout toe en mix tot een egaal beslag zonder klontjes.
  5. Spatel de pecannoten door het beslag. 
  6. Giet het beslag in een cakeblik van 11 x 26 cm dat je eerst hebt ingevet of met een vel bakpapier hebt bekleed.
  7. Bak de cake in 60-70 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is: kleeft er beslag aan, dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven. Check na een minuut of 50 de bovenkant van de cake: is hij al vrij donker, doe er dan wat aluminiumfolie over heen.
  8. Laat de cake een half uur afkoelen in het cakeblik en haal hem daarna uit het blik.


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.