Brownie wafels uit de oven
Brownie wafels! En je hebt er helemaal geen wafelijzer voor nodig om ze te maken. Ik bakte ze namelijk gewoon in de oven, met een siliconen wafelvorm!
Inmiddels heb ik ook een echt wafelijzer in huis, maar de eerste keer dat ik deze brownie wafels bakte had ik die nog niet. En ik wilde zo graag wafels bakken! Dus toen ik voor een paar euro een siliconen wafelvorm tegenkwam in de winkel, nam ik die meteen mee.
En daarmee bakte ik dus deze brownie wafels, in de oven. Het duurt wat langer dan met een wafelijzer. Maar daar staat tegenover dat zo'n siliconen bakvorm veel goedkoper is én een stuk minder ruimte in de kast inneemt :-)
Nog meer brownies:
- Brownie hartjes
- Brownie-vanillecake
- Fudgy brownies
- Zoete aardappel brownies
- Snelle brownies
- Brownie hartjes
- Brownie-vanillecake
- Fudgy brownies
- Zoete aardappel brownies
- Snelle brownies
Ingrediënten voor 6 wafels
- 75 gram fijne kristalsuiker
- 60 gram pure chocolade
- 30 gram ongezouten roomboter
- 35 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 middelgroot ei
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram bloem
- 10 gram cacaopoeder
- 0,5 theelepel bakpoeder, gezeefd
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een siliconen wafelvorm in met bakspray of kwast 'm in met wat zonnebloemolie of vloeibare bakboter. Ik gebruikte een wafelvorm waarmee je in één keer 3 langwerpige wafels kunt maken.
- Smelt de chocolade, boter, suiker en basterdsuiker au bain-marie. Laat afkoelen.
- Meng het ei en het vanille-extract door elkaar. Meng het chocolademengsel met het eimengsel.
- Mix de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar en roer dit door het mengsel.
- Leg drie hoopjes beslag in de wafelvorm. Leg de andere helft van de wafelvorm er als deksel boven op.
- Bak de wafels in ongeveer 17 minuten gaar. Laat de wafels helemaal afkoelen voor je ze uit de vorm haalt, anders breken ze in stukjes. Bak daarna de andere 3 wafels.
Reactie plaatsen
Reacties