Chocolade bananenbrood

Meestal gaan er bij ons thuis elke week moeiteloos minstens 2 kilo bananen door heen, maar afgelopen week had ik er zomaar een paar over. Mooie gelegenheid om weer eens een chocolade bananenbrood te bakken!

 
Ingrediënten voor 1 brood (12-13 plakjes)

  • 2 grote overrijpe bananen, geprakt
  • 75 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • snuf zout
  • 100 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 200 gram bloem
  • 4 theelepels cacaopoeder, gezeefd
  • 1/2-1 banaan voor bovenop het brood
  • handje amandelschaafsel

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een klein cakeblik van 21 cm met bakpapier. 
  2. Meng de gesmolten boter door de geprakte bananen. Mix het bakpoeder en zout er door. Voeg daarna de suiker, ei en vanille toe. Meng tot slot de bloem en cacao er door; mix tot je een glad beslag hebt. 
  3. Giet het beslag in het cakeblik. Snijd de extra banaan in de lengte doormidden en leg 1 of 2 helften (afhankelijk van hoe groot de banaan is) bovenop het beslag. Strooi een handje amandelschaafsel aan de zijkanten van de banaan.
  4. Bak het bananenbrood in 50-60 minuten gaar, tot een satéprikker er schoon uit komt. Laat het brood afkoelen op een rooster.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.