Marmercake met walnoten
Alleen al omdat 'ie er zo mooi uit ziet zou je 'm al willen maken, toch? Deze marmercake is een combinatie van chocolade- & vanillecake. En voor een extra bite zitten er walnoten door heen. Laat dat maar eens staan bij een kopje koffie of thee!
Ik vind het maken van een cake vooral leuk om te doen. Het is snel klaar (veel simpeler dan koekjes bakken) & het valt bij iedereen in de smaak. Zeker als 'ie er zo mooi uit ziet als zo'n gemarmerde cake. Dat ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is echt zóóó eenvoudig!
De walnoten maken de cake echt af. Ik houd daar wel van, knapperige noten in een cake. Walnoten zijn vrij zacht, dus die zijn heel geschikt voor in een zachte cake. Als alternatief zou je ook pecannoten kunnen gebruiken, die zijn ook niet zo hard.
Ingrediënten voor 1 cake
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 4 medium eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram bloem
- snuf zout
- 2 eetlepels cacao
- 60 gram walnoten
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier (dan kun je de cake er later gemakkelijk weer uit halen).
- Mix de boter en suiker door elkaar. Meng daarna de eieren en de vanille-extract er door heen.
- Voeg al mixend de bloem en snuf zout toe en mix tot je een egaal beslag hebt.
- Verdeel het beslag over twee kommen. Meng door de ene kom de cacao.
- Hak de walnoten in stukken. Spatel de walnootstukken door het cacaobeslag.
- Doe het beslag uit beide kommen bij elkaar en roer een paar keer er door heen. Het beslag moet niet helemaal mengen; je moet het kleurverschil blijven zien.
- Schep het beslag in de cakevorm, zet in de oven en bak de cake in 75 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties