Appel-kaneel broodpudding

Wist je dat je met oud brood ook hele lekkere nagerechten kunt maken? Deze appel-kaneel broodpudding bijvoorbeeld. Hij ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar écht, hij is zó lekker! :-) 

Broodpudding (of bread and butter puddingis een klassiek zoet Engels dessert. Wij hadden dat tot voor kort nog nooit gegeten, al had ik al wel eens een broodpuddingcake gebakken. Die kon je net als een gewone cake in nette plakjes snijden, maar dat lukt absoluut niet met deze broodpudding. Dat wordt namelijk gewoon chaos als je het op je bord schept... :-) 

En die chaos is helemaal niet erg, want je eet 't toch allemaal op. Want dit is lekker! Het proeft naar warme appeltaart, maar dan met brood. Een beetje knapperig aan de bovenkant en zacht van binnen. Een bolletje vanille-ijs is er vast ook erg lekker bij! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram appelmoes
  • 2 eieren
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 60 ml halfvolle melk
  • flinke snuf kaneel
  • 2 oude boterhammen, in blokjes
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • handje gele en rode rozijnen

Voor het glazuur:

  • 25 gram poedersuiker
  • drupje vanille-extract
  • 1 eetlepel halfvolle melk

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kluts in een grote kom de appelmoes, eieren, bruine suiker, kristalsuiker, melk en kaneel door elkaar.  
  3. Doe de blokjes brood, de helft van de appelstukjes en een handje rozijnen er bij en roer alles met een lepel goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in een ovenschaal en bak het in 45 minuten gaar in de oven.   
  5. Verdeel de andere helft van de appelblokjes over de warme broodpudding, samen met een extra handje rozijnen. 
  6. Meng de ingrediënten voor de glazuurlaag door elkaar. Sprenkel het glazuur over de warme broodpudding. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.