Lasagne bechamel

Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om zelf bechamelsaus te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is in een paar minuten klaar. Ik maakte er lasagne bechamel met gehakt & courgette mee.

Bechamelsaus is een witte saus die je maakt met boter, bloem en melk: ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Ik heb er nog wat peper, zout & nootmuskaat aan toe gevoegd en dat was alles! Dat hoef je dus helemaal niet kant-en-klaar te kopen.

Ik gebruikte mijn verse bechamelsaus dit keer voor lasagne, maar je kunt het ook heel goed bij groenten als bloemkool of andijvie doen.  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram gekruid gehakt
  • 140-150 gram lasagnebladen
  • 600-750 gram basis pastasaus (uit een pot of pakje, kies iets wat je lekker vindt)
  • 300 gram courgette, met een kaasschaaf in plakjes geschaafd
  • 1/2 recept bechamel saus
  • handje geraspte kaas
  • handje verse gesnipperde peterselie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het gehakt rul.
  3. Verdeel een laagje saus op de bodem van een bodemschaal. Leg er een laag lasagnebladen op. Stapel afwisselend door met saus, courgette, saus, lasagnebladen, saus, gehakt, saus, lasagnebladen, enzovoort. 
  4. Eindig met een laag lasagnebladen. Verdeel de bechamelsaus er over. Strooi er tot slot wat geraspte kaas over heen. 
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar. Strooi er voor het serveren wat verse peterselie over. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.