Pastaschotel met ham & aubergine
Lekker & snel op tafel: een pastaschotel met ham, tomaat, aubergine & mozzarella. Ik maakte 'm met een restje penne van gister, dus ik hoefde niks voor te koken!
De ham, tomaat en aubergine waren ook restjes, trouwens. En die moesten hoognodig op. Ideaal voor een ovenschotel! Je kunt de aubergine overigens prima vervangen door een andere groentesoort: champignons, courgette, sperziebonen... het kan er allemaal door.
Als je nog een restje gekookte pasta hebt, hoef je alle ingrediënten alleen maar door elkaar te mengen. Tomaatjes & kaas er over... en daarna kun je het zó in de oven schuiven. Simpel! :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 350 gram gekookte pasta (of 140 gram ongekookte pasta - die moet je dan wel eerst nog even gaar koken)
- 150 gram hamblokjes of hamreepjes
- 200 gram aubergine, in blokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 grote vleestomaten, in schijven
- 1 bol mozzarella
- handje geraspte kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Als je geen gekookte pasta hebt, kook dan eerst de pasta beetgaar en giet daarna af.
- Meng de pasta met de ham, aubergine, tomatenpuree, ketjap manis en ketchup. Schep de pasta daarna in een ovenschaal.
- Verdeel de schijven tomaat over de schotel.
- Verbrokkel daarna de mozzarella er over en strooi er nog wat geraspte kaas over heen.
- Bak de pastaschotel in 30 minuten gaar in de oven. Lekker met bijvoorbeeld een rauwkostsalade er bij!
Reactie plaatsen
Reacties