Kip met rode curry & rijst

We eten eigenlijk niet zo vaak rijst... & ik weet niet precies waarom, want het is simpel & smaakt altijd goed. Deze kip met rode curry in elk geval wel: lekker!  

Ik gebruikte restjes die we nog hadden liggen: wat groente, een stukje kip uit de vriezer, wat boemboe, een beetje kookroom en ketjap. Zomaar klaar en we hebben dus heerlijk gegeten! Toch vaker doen dus.

De jongens vonden het trouwens ook erg lekker. Vooral de kroepoek. En de rijst. En de kip zónder de groenten & saus, haha! :-)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 kipdij braadlapjes, in stukjes
  • kipkruiden
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 prei, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 50 gram maïs
  • 2 eetlepels boemboe voor rode curry
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • scheutje water
  • beetje verse peterselie
  • kroepoek

 

En zo maak je 't

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid de kip met de kipkruiden. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kip in een paar minuten goudbruin. 
  3. Voeg daarna de groenten toe en roerbak 2-3 minuten mee, tot alles goed heet is.
  4. Roer de boemboe, kookroom, ketjap manis en zo nodig een extra scheutje water door de kip en groente. Wok een paar minuten.
  5. Strooi er een beetje verse peterselie over heen en serveer met de rijst en kroepoek.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.