Appel-rozijnencake
Joehoe! Ik heb iets gewonnen: een pak cakemix bij de Lidl :-) Daarmee bakte ik deze lekkere appel-rozijnencake met een snufje kaneel.
Ik gebruik echt nóóit een pak cakemix - je maakt het namelijk net zo gemakkelijk zelf. Maar ja, nu ik zo'n pak had gewonnen (ik houd van iets winnen!) dan ga ik er natuurlijk ook iets mee bakken. En niet een gewone cake, maar eentje met appel en rozijnen. Daardoor had 'ie wel wat meer baktijd nodig, maar dan heb je wel een lekkere cake!
Een appel-rozijnencake kun je natuurlijk óók prima zonder cakemix bakken. Neem bijvoorbeeld dit cakerecept, of deze, of deze kan ook, en voeg er rozijnen, kaneel & appel aan toe. Houd er wel rekening mee dat je wellicht een wat langere baktijd nodig hebt. En leg, als de bovenkant van de cake te bruin wordt, wat aluminiumfolie er over heen. Dat moet je niet te vroeg tijdens het bakken doen trouwens, want als je dan al de oven open doet zakt de cake gegarandeerd in! :-)
Ingrediënten voor 1 grote cake
- 200 gram rozijnen
- 1 pak cakemix voor fijne cake (400 gram)
- 2 theelepels kaneel
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 50 ml halfvolle melk
- 4 middelgrote eieren
- 1-2 appels, geschild en in dunne partjes
En zo maak je 't
- Doe de rozijnen in een kom en giet er heet water bij. Laat de rozijnen 15 minuten wellen, giet ze af en dep ze goed droog.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Roer de kaneel door de cakemix.
- Voeg de roomboter, melk en eieren toe en mix alles in een paar minuten tot een glad beslag.
- Spatel de rozijnen door het beslag.
- Bekleed een cakevorm van 30 cm lang met bakpapier of vet 'm goed in. Giet het beslag in de cakevorm.
- Druk de appelschijfjes rechtop in de bovenkant van de cake, zo dicht mogelijk tegen elkaar aan.
- Zet de cake in de oven en bak hem in 70-95 minuten gaar. Hij is goed als een satéprikker er schoon uit komt. Laat (in het blik) helemaal afkoelen op een rooster voor je 'm aansnijdt. Bestrooi 'm met wat poedersuiker.
Reactie plaatsen
Reacties