Appelcrumble met vanille-ijs
Warme appelcrumble met vanille-ijs doet het altijd goed als dessert. En mislukken kan bijna niet.
Het was echt al enorm lang geleden dat ik warme appelcrumble had gegeten. En ik had er zo'n zin in! Een soort warme appeltaart met ijs. Wie houd daar nu niet van? Je kunt natuurlijk ook gewone appeltaart warm serveren met wat ijs er bij (bijvoorbeeld deze mini appeltaartjes of een appelkruimeltaart). Maar in zo'n ovenschaaltje staat zo leuk. :-)
Daarom besloot ik dit als kerstdessert te maken. Nou ja, eigenlijk zou ik een rode vruchten crumble maken, maar dat ging niet helemaal zoals ik dat wilde. En dus werd het appelcrumble. En dat was lekkerrrr!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 35 gram koude roomboter, in blokjes
- 50 gram bloem
- 50 gram rietsuiker
- 1 kleine appel, geschild en in stukjes
- Handje rozijnen
- Paar walnoten, in stukjes gebroken
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel kaneel
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kneed de roomboter, bloem en rietsuiker tot een kruimelig deeg.
- Meng de appel met de rozijnen, walnoten, suiker en kaneel. Doe alles in een ovenschaaltje.
- Verspreid het kruimeldeeg over de appel.
- Zet de appelcrumble 30 minuten in de oven.
- Strooi er een beetje poedersuiker over heen en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Reactie plaatsen
Reacties