Appelmoes cakejes
Wist je dat je de boter in een cake prima kunt vervangen door evenveel appelmoes? Ik had appelmoes over & besloot er kleine cakejes van te bakken.
En dat wil prima: het werden heerlijk luchtige en smeuïge goudbruine cakejes. De appelmoes proef je amper terug. Ze zijn lekker, deze vetvrije cakejes! Oké, er zit wel suiker in, dus supergezond zijn ze ook niet - maar wel een stuk beter natuurlijk dan cake met roomboter. Enne, wat is nou een cake zonder suiker? Dat is toch geen cake meer.
Deze cakejes zijn - denk ik - ook erg lekker met stukjes appel er in. Past prima bij de appelmoes, dus dat wil ik zeker nog eens een keer proberen. Je kunt in plaats van appelmoes ook heel goed appelcompote gebruiken. En met een beetje kaneel en rozijnen er bij wordt het een appeltaart cakeje! Ook niet verkeerd, verwacht ik...
Ingrediënten voor 8 cakejes
- 80 gram witte bloem
- 70 gram Zeeuwse bloem (als je die niet hebt is witte bloem ook prima)
- snuf zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 gram witte basterdsuiker
- 3 kleine eieren
- 150 gram appelmoes
En zo maak je ze
- Vet 8 mini tulbandvormpjes in.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom (lekker makkelijk, geen gedoe) en mix met een mixer tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de 8 vormpjes.
- Schuif de vormpjes in de oven en bak de cakejes in 25-30 minuten goudbruin. Ze zijn goed als een satéprikker er schoon weer uit komt.
Reactie plaatsen
Reacties